Un altfel de Crăciun?!

Iată că a venit din nou Crăciunul. Ce repede a trecut și acest an, chiar dacă a fost un an mai dificil și mai altfel din multe puncte de vedere. Aud în jurul meu foarte des în această perioadă: ”Anul acesta nu vor fi sărbători adevărate, e altfel totul.” Chiar așa să fie?

În primul rând, cred că nu ar trebui să uităm principalul motiv al acestei sărbători: nașterea Mântuitorului Hristos. Poate că anul acesta, având mai puține opțiuni de a ”sărbători”, ne vom gândi mai mult la adevărata însemnătate a Crăciunului.

Oare ce am putea face totuși?

În primul rând, cred că cel mai bun lucru pe care am putea să îl facem, este să stăm acasă cu cei dragi nouă, să evităm adunările cu mulți oameni, să evităm orice deplasare care nu este necesară. Bucurați-vă de familie, de cei apropiați, de sănătate, de faptul că aveți tot ce vă trebuie.

Cred că cel mai mare motiv de mulțumire și bucurie este să fii sănătos, în aceste vremuri dificile. Și aici mă refer și la sănătatea fizică, dar și la cea psihică, deoarece acest an a fost foarte greu și din acest punct de vedere. Mulți au dezvoltat atacuri de panică, depresii, și altele. Cel mai important este să fim optimiști, să ne bucurăm de ce avem, să găsim în fiecare dimineață cel puțin un motiv pentru care suntem mulțumitori.

În ultima perioadă am decis ca în momentele în care simt că sunt îngrijorată sau supărată pe ceva anume, să mă gândesc și să găsesc două motive pentru care pot să fiu mulțumitoare. Vreau să vă spun că este extraordinar cum ți se schimbă starea și vezi altfel tot.

Poate vă gândiți: eu nu am nimic bun în acest moment în viața mea. Uneori aveam și eu acest gând, dar apoi am realizat cât de multe lucruri sunt pentru care uităm să fim mulțumitori. Poate nu ai ultimul model de telefon, dar ai un telefon funcțional, poate nu ai salariul pe care ți l-ai dorit, dar ai posibilitatea să pui o pâine pe masă, să îți întreții familia, chiar dacă nu vă faceți toate poftele. Poate nu ai cea mai bună stare de sănătate, dar ești în viață, trăiești! Sunt oameni care nu au nimic, oameni care nu au casă, mâncare, familie ori sănătate.

La fel ca în ultimii ani când am organizat cu colegii de la Ambulanță acțiuni caritabile în preajma Crăciunului, și în acest an am inițiat o ”acțiune” cu cei de la UPU-SMURD, de această dată, pentru că acolo sunt acum voluntar. Am adunat alimente, jucării, haine, dulciuri și fructe pentru copii, rechizite, pe care le-am dus la 20 de familii care aveau așa multă nevoie de ele. Întotdeauna mă bucur foarte mult să ajut oamenii, în orice mod pot, și am descoperit că și oamenii cu care sunt la spital au aceeași dorință de a ajuta și de a se implica în astfel de cazuri. Pe această cale doresc să le mulțumesc încă odată pentru tot!

„Ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate” (Albert Einstein)

Mi-am mai dat seama că atunci când faci ceva pentru alții, uiți de ale tale, ai satisfacția de a ajuta pe cineva care e într-o nevoie și asta îți dă bucurie.

Cu ceva timp în urmă, am decis ca aceste sărbători, ca multe altele din ultimii ani, să le petrec în locul unde este nevoie de mine, unde simt că pot face un bine aproapelui meu și totodată să mă pregătesc pentru a deveni un medic bun. Așa că de aceste sărbători voi fi în urgențe, împreună cu personalul care va fi gata să salveze oamenii, gata să facă orice e omenește posibil pentru ca oricine vine la noi să se poată întoarce cât mai repede la cei dragi.

În final, aș dori să vă urez Sărbători fericite, multă sănătate și înțelepciune pentru a lua cele mai bune decizii. Vă sfătuiesc să mențineți măsurile de precauție, ba chiar să fiți și mai atenți în aceste zile, să vă protejați, atât pe voi, cât și pe cei dragi. Gândiți-vă că sunt cadre medicale care de aproape un an stau departe de familie pentru a le proteja, iar aceste sărbători le vor petrece între pereții spitalului, salvând oamenii, pentru a se putea întoarce la cei dragi. Să îi respectăm și să le mulțumim prin păstrarea măsurilor de precauție.

Căutați binele! Fiți înțelepți! Iubiți-vă familia pentru că ei sunt cei mai importanți! Crăciun fericit!

Leave a Comment