Punct și de la capăt.

Cred că fiecare dintre noi, de-a lungul timpului, va fi supus cel puțin o dată unei schimbări, indiferent de domeniu: că vorbim de schimbarea jobului, că vorbim de întemeierea unei familii, cumpărarea unei mașini, mutarea de acasă, etc. Aceste schimbări pot fi de la cele mai mici, la cele mai mari.

În aceste situații trebuie să punem punct unui capitol, și să o luăm de la capăt.

Cum o luăm de la capăt? Contează atitudinea cu care pornești la un nou început?

DA! Atitudinea cu care începi este ESENȚIALĂ!

Desigur, într-un domeniu nou, va fi greu la început, vom avea impresia că suntem depășiți de tot ce se întâmplă, că nu ne integrăm. Aceste sentimente care ne încearcă vor fi datorită faptului că am schimbat mediul în care ne petrecem timpul. DAR, atitudinea cu care înfrunți aceste temeri și trăiri este cea care poate face diferența. Curajul, determinarea și încrederea sunt cele care vor face diferența și te vor ajuta să faci față oricărei schimbări!

Dacă te lași și renunți pentru că pare greu și ai impresia că nu te descurci, atunci așa va și fi. Nimeni nu este bun din prima, iar schimbările ne marchează, mai ales la început. E normal ca într-un loc nou, într-un domeniu nou, să nu fii cel mai bun din prima zi, dar asta nu înseamnă că nu poți deveni CEL MAI BUN, dacă muncești și ai ambiție.

Al doilea lucru important când o iei de la capăt este să fii încrezător, să accepți că ești la începutul unui nou drum, să accepți orice sfat de la persoanele mai experimentate în acel domeniu și să muncești, să te ambiționezi să fii cât mai bun, indiferent ce greutăți vei întâmpina pe drum. Nimeni nu spune că îți va fi ușor. Ba din contră. Ascultă-mă: îți va fi greu! Îți va veni să renunți uneori! Îți va veni să plângi, să te descarci. E normal. Toți au, sau au avut astfel de trăiri, dar pentru a reuși trebuie să le accepți și să le învingi prin gânduri pozitive. Să nu te lași oricât de greu e, învață și muncește!

Cred și am mai spus-o: Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi.

Chiar dacă nu vedem rostul, și uneori nu am fi vrut să punem punct și să o luăm de la capăt, El știe de ce trebuie să fie așa. Iar după un anumit timp, ajungem și noi să realizăm, uitându-ne în spate, că da, așa este cel mai bine pentru noi și chiar dacă atunci ni se părea că e greu și nu ar fi trebuit să fie așa, de fapt a fost spre binele nostru.

Rămâi credincios, indiferent cât de greu ți se pare că e. Dumnezeu dă luptele cele mai grele celor mai puternici oameni.

Un alt aspect important în momentele în care o iei de la capăt este sprijinul prietenilor și familiei. Întotdeauna cei care îți sunt apropiați te vor susține în ceea ce faci, te vor încuraja și vor fi cu tine și în momentele în care vei fi la pământ. Pentru că prietenii adevărați și familia sunt cu tine și la bine și la rău. Contează enorm să ai oameni pe care să te poți baza în orice moment, prieteni care știi că dacă e ceva, lasă orice și vin în fugă la tine, prieteni care lasă totul pentru a veni să vorbească cu tine, prieteni care te-au văzut în cele mai rele momente, dar nu au plecat, ba dimpotrivă, sunt mai apropiați de tine și te consideră un om puternic pentru că ești dispus să lupți în continuare indiferent de circumstanțe.

Personal, am luat de mai multe ori decizii mai radicale, decizii care au uimit pe toată lumea, uneori, inclusiv pe mine. De multe ori, în lucrurile care nu sunt de o importanță vitală, mi-a plăcut să merg și pe instinct, să nu o gândesc de n-ori. Instinctul îți spune dacă e bine pentru tine sau nu, dacă ai o chemare în acea direcție.

Dar, am luat-o de la capăt și pe plan profesional. Radical. De la cariera pe care o puteam avea ca antrenor de tenis, am ajuns studentă la medicină și voluntar la Ambulanță. La început, mă gândeam că poate nu voi reuși, că poate m-am avântat prea tare și nu ar fi trebuit. Dar am lăsat orice gând negativ, am fost deschisă pentru a vedea cu ce ”se mănâncă” drumul pe care l-am ales și am realizat că aici trebuie să fiu, aici mi-e locul.

Recent, am pus din nou punct și am început un alt drum. Chiar dacă nu e vorba de un drum în altă direcție, a fost o schimbare pentru mine. Am încheiat voluntariatul la Ambulanță și am început la UPU-SMURD. A fost greu și emoțional, deoarece am petrecut atâtea ture și atâtea mii de ore acolo, încât a fost o a doua familie pentru mine. Desigur, au rămas la fel, și ne înțelegem foarte bine.

În noul loc, la început a fost greu, mi se părea că nu mă integrez, că nu mă descurc, că sunt multe schimbări. Dar am acceptat cu brațele deschise noile provocări, am acceptat că nu pot fi cea mai bună din prima, am acceptat că am de învățat mult și am primit orice sfat mi s-a dat.

Leave a Comment