Provocare

Aș dori ca în primul articol din 2021 să vin cu o provocare pentru voi.

Întotdeauna am acceptat provocările, cam de orice fel. Îmi place adrenalina și îmi place să încerc lucruri noi. Consider că în viață este bine să fim deschiși în fața provocărilor, să ne dorim să încercăm lucruri noi, să ne extindem cunoștințele și abilitățile. În felul ăsta creștem, ne dezvoltăm, ne depășim propriile limite și avem mai multă încredere în noi.

Provocarea pe care vreau să v-o lansez astăzi este legată de cât de mult te cunoști. De multe ori suntem puși în fața situației de a ne prezenta, de a spune anumite lucruri despre noi și atunci realizăm ce greu este să spui mai multe despre tine, fără să stai mult să te gândești. 

Te provoc și pe tine să iei o foaie și un pix și să scrii, acum, primele 10 lucruri care îți vin în minte despre tine. Fără timp de gândire. Scrie ce îți vine pe moment în minte. Crede-mă, te va ajuta la autocunoaștere!

De asemenea, te provoc să continui, scriind 3 puncte forte ale tale, dar și 2-3 lucruri pe care ai vrea să le îmbunătățești la tine. La ce ajută acestea? În primul rând pentru a-ți conștientiza punctele tari, dar și pentru a ști care sunt acele aspecte unde trebuie să mai lucrezi pentru a fi mai mult așa cum dorești să devii.

Omul, în momentul în care își conștientizează puterea și lucrurile de care este în stare, în momentul în care crede în el și are ambiție, devine de neoprit, indiferent ce dificultăți întâmpină, pentru că știe cine este, ce poate și nu se lasă doborât până la final.

Am făcut și eu lista cu cele 10 lucruri despre mine care mi-au venit pe moment și arată cam așa:

  1. Îmi place să joc tenis, să cânt la pian și să vizitez locuri noi.
  2. Îmi plac situațiile extreme și adrenalina.
  3. Aștept cu aceeași nerăbdare FIECARE tură de voluntariat la UPU-SMURD. Când văd o ambulanță pe drum, instant mă gândesc oare unde merge, oare ce caz are, inventez eu un caz și îl și rezolv în cap.
  4. Am o MICĂ pasiune pentru huse de telefon și cercei.
  5. Sunt ordonată, organizată și disciplinată.
  6. Îmi place să îi ajut pe cei din jurul meu, chiar dacă uneori trebuie să renunț la ceva personal pentru asta.
  7. Pun suflet în orice fac, uneori mă consum prea tare pentru lucruri mărunte.
  8. Îmi place să gătesc, să încerc mâncăruri noi și să fac rețete complicate.
  9. Mănânc sănătos, dar îmi permit o dată la câteva săptămâni și o zi de ”junk food”.
  10. Îmi place să îmi pun ceasul să sune mai repede, ca să mai stau 5-10 minute să lenevesc ( parcă așa începe mai bine ziua).

Cum arată lista ta?

Leave a Comment