Ieși din mediocritate. Avem nevoie de experți.

  • Home
  • Personal
  • Ieși din mediocritate. Avem nevoie de experți.

Am citit și auzit cu toții despre sfaturi cum să înoți împotriva curentului, cum să te ții tare când gândești altfel decât mulțimea, ori când sunt mulți împotriva ta. Aș vrea să vă relatez și eu ceva personal pe tema asta. Din păcate, am observat că oamenii care încearcă să devină foarte buni în ceea ce fac, sunt atacați din toate părțile, iar cei care fac ceva doar ca să câștige niște bani, și sunt mulțumiți cu mediocritatea, nu întâmpină astfel de probleme.

Întrebarea pe care mi-am pus-o deseori este: De ce oamenii care vor să se ridice din mediocritate întâmpină multe greutăți, pe lângă efortul susținut pe care-l au de făcut?

În ceea ce mă privește, întotdeauna când am făcut ceva, am căutat să dau tot ce am mai bun, nu m-am mulțumit cu puțin niciodată, am căutat să învăț cât mai mult în acel domeniu, să fiu cât mai bună. Cele mai multe bariere le-am întâmpinat de când am ales domeniul medicinei. La ce mă refer?

De când m-am hotărât că vreau să practic medicină de urgență, am zis că voi da tot ce am mai bun, îmi voi pune la bătaie toate resursele, voi învăța cât mai mult, voi fi curioasă de toate cazurile și voi căuta să înțeleg cât mai mult, pentru că eu sunt de părere că doar așa poți să devii un medic bun. Dacă faci medicina doar pentru că se plătește bine sau ca să fii și tu medic că dă bine, atunci eu cred că nu ți-ai găsit menirea în viață.

Eu vreau să fiu cea mai bună în ceea ce fac, și aici NU vorbim de mândrie, pentru că în medicină nu există mândrie, există vocație și dedicare, respect față de ceilalți și față de tine. Cu cât știi mai multe în acest domeniu, cu atâta ești mai bun și poți să ajuți pacienții mai bine. E nevoie de multă dăruire și sacrificiu, dar dacă-ți place ce faci, practici această meserie cu plăcere, fără să simți că faci un sacrificiu.

De multe ori, când aveam un proiect în minte, și deveneam foarte entuziasmată că pot să fac un anumit lucru, care mă ajută ca viitor medic, dădeam de bariere, oameni care să mă împiedice, oameni care să mă bârfească, oameni care să îmi pună bețe în roate. Dar, chiar dacă pe moment mă afectau, mă ridicam și căutam altă soluție pentru a face ceea ce-mi doream.

Ceea ce contează e să nu te dai bătut niciodată și dacă e cazul, să cauți o altă cale pentru a face ceea ce îți dorești.

Am învățat să înot printre aceste bariere, chiar dacă uneori mă mai las afectată, dar nu mă dau bătută niciodată. Am învățat să înot contra curentului, dacă e nevoie, dar să merg înainte pentru a-mi atinge obiectivul. Asta este ceea ce face un om puternic, și vă provoc să adoptați aceeași atitudine. Indiferent de domeniu, caută să fii cât mai bun, să te autodepășești. Lasă orgoliul și mândria, pentru că ele nu te vor duce niciunde. Este acea vorbă, uitată din păcate de mulți: Niciodată să nu uiți de unde ai plecat. Nimeni nu s-a născut învățat ori cunoscător, doar prin învățare continuă poți să te perfecționezi, să devii cu adevărat bun în ceea ce faci.

În această perioadă greu încercată, avem nevoie de oameni care să se ridice din mediocritate, avem nevoie de medici buni și dedicați profesiei lor nobile, care să ajute pacienții cât mai bine. Avem nevoie de conducători performanți și cu viziune, profesori care să învețe copiii cât mai bine în condițiile date, pe scurt, în fiecare domeniu avem nevoie de oameni buni, care să caute să știe cât mai mult, să fie deschiși spre a-i învăța și pe alții, pentru că doar așa vom putea duce „excepționalul” mai departe.

Leave a Comment