Ești în locul potrivit?

Cred că fiecare dintre noi, s-a întrebat la un moment dat, dacă este în locul potrivit, dacă și-a găsit cu adevărat ”menirea”.

Ca să încep cu un exemplu personal, am să vă spun ceva din ce mi s-a întâmplat mie. În urmă cu 4 ani și ceva, eram absolut convinsă de faptul că mi-am găsit menirea, că știu cum îmi voi petrece viața și ce voi lucra. Aveam un singur drum în față, totul părea foarte clar: să joc tenis la un nivel cât mai înalt, iar după ce îmi voi fi încheiat cariera competițională, să devin antrenor.

După acea serie de evenimente negative despre care v-am povestit în articolele legate de drumul înspre medicină, visul meu, care părea intangibil, s-a năruit.

Am simțit că nu aceea îmi este menirea, și eram în căutarea unui nou început. Mi-am amintit de visul meu de fetiță de a deveni doctor și i-am dat o șansă, ducându-mă voluntar la Ambulanță. În momentul în care am avut prima tură pe Ambulanță, am realizat că AM AJUNS unde trebuie, în domeniul pentru care sunt făcută. A fost nevoie de un singur caz pentru a-mi da seama și a simți cu adevărat că sunt UNDE TREBUIE.

De atunci, nu a fost niciun moment în care să simt că nu este pentru mine medicina de urgență. Pentru mine, faptul că pot să fiu ACEA persoană care este ACOLO în momentele cele mai grele din viața unui om, faptul că pot să ajut și să încerc, împreună cu echipa, orice e omenesc posibil pentru a-l salva, înseamnă TOTUL.

Cred că fiecare dintre noi, are un lucru la care este foarte bun, dar poate nu toți au descoperit acel lucru.  Poate vă întrebați, sau sunteți în căutarea unei confirmări pentru a ști dacă sunteți în locul potrivit.

  • Dacă în fiecare dimineață abia aștepți să mergi la locul de muncă pentru a vedea ce noi provocări te așteaptă, EȘTI ÎN LOCUL POTRIVIT.
  • Dacă îți dorești în permanență să înveți mai multe pentru a deveni mai bun în ceea ce faci zi de zi, EȘTI ÎN LOCUL POTRIVIT.
  • Dacă atunci când ești la locul de muncă te simți bine, te simți TU, EȘTI ÎN LOCUL POTRIVIT.
  • Dacă nu trece o zi fără să pomenești sau să te gândești la ceea ce lucrezi, EȘTI ÎN LOCUL POTRIVIT.
  • Dacă simți că ești liber, și abia aștepți să te mai autodepășești încă o dată, EȘTI ÎN LOCUL POTRIVIT.
  • Dacă ai un lucru dificil de făcut, dar accepți ușor provocarea și găsești metoda prin care să duci la bun sfârșit ceea ce ai de făcut, EȘTI ÎN LOCUL POTRIVIT.

Să vă mai dau un exemplu, o situație pe care am trăit-o împreună cu o prietenă. Avea un anumit loc de muncă de mai mulți ani. Îi era bine, dar nu simțea că este în locul potrivit, că nu face ceea ce și-a dorit de mică. La un moment dat, m-a sunat că vrea să îmi spună ceva. Se întâmpla după ce citise un articol de-al meu în care am povestit cu amănunte prin ce am trecut și cum am ales medicina. Mi-a spus că atunci și-a dat seama că exact acel imbold îi lipsise pentru a renunța la ceea ce făcea și a-și urma visul. Acum, studiază pentru a deveni, zic eu, cea mai bună asistentă medicală. De unde știu asta și cum îmi dau seama că este în locul potrivit? Pentru că atunci când o văd în spital, este altă persoană, este plină de viață, urmărește orice detaliu, caută să învețe orice pentru a deveni foarte bună în ceea ce face. Mă bucur mult pentru ea!

Crede-mă, în momentul în care îți vei găsi acel CEVA la care ești cel mai bun, care te pasionează, se va vedea pe tine o schimbare MAJORĂ! Munca nu va mai fi o povară, ci o bucurie!

Cunoaște-te și fii cel mai bun în ceea ce îți place să faci, și îți promit că vei avea o viață mult mai bună!

Leave a Comment