
În ultima perioadă, timpul a trecut extraordinar de repede. Am fost implicată în mai multe activități, majoritatea legate de medicină, din care am învățat multe lucruri, atât pe plan personal, cât și profesional.
Acum câteva zile discutam cu o colegă voluntară de la UPU, iar la finalul discuției mi-a spus că-i place blogul meu și articolele postate, și asta mi-a dat imbold să scriu și astăzi.
Acest articol va fi mai diferit, cu mai multe capitole, în fiecare prezentând câte un aspect pe care l-am învățat în ultima perioadă.
Uneori trebuie să fie haos
Sunt o persoană căreia îi place ca totul să fie bine organizat, programul cât mai stabil, așa cum am mai spus și în alte articole. Dar, viața nu va fi întotdeauna stabilă și totul fix, așa că uneori e bine să fie și haos, ca să învățăm lucruri noi.
Ce facem în haos? Eu am încercat să iau fiecare zi pe rând, să încerc să rezolv tot ce aveam în acea zi, păstrând o atitudine calmă și pozitivă. Am luat fiecare zi de haos ca pe o nouă provocare, iar la final de zi, chiar dacă simțeam oboseala, aveam satisfacția de a fi reușit. Unul din citatele care mi-a fost ca un moto pentru aceste zile a fost ”Find calm in the chaos.”
Mai fă câte o pauză
Inevitabil, un program aglomerat, stresul și oboseala, atât pe plan fizic cât și psihic, se acumulează. Pentru sănătatea noastră, dar și pentru relațiile cu persoanele din jurul nostru, este bine să mai luăm câte o pauză în care să ne reîncărcăm bateriile.
Și ce să fac? Cum să trec peste oboseală? Sunt multe lucruri pe care le poți face: un masaj, un film, o drumeție, o cină în oraș, o carte bună, uneori timp doar tu cu tine. Dacă simți că nu reușești nicicum să revii la o formă bună, sau orice ai face ești tot obosit, poți apela cu mare încredere la o persoană specializată cu care să discuți, te va ajuta enorm.
Crești învățându-i pe alții
În ultimele săptămâni, împreună cu colegii din UPU, am ținut cursuri de prim ajutor unor elevi din mai multe licee din oraș. Am fost plăcut surprinsă de interesul pe care l-au avut și de dorința de a învăța acordarea corectă a primului ajutor. Nu ezita niciodată să dai mai departe informația pe care o știi, să o împarți și altora. Nu trebuie să gândim egoist: ”mai bine știu doar eu”, ”lasă că o să învețe pe pielea lui”. Oricând putem să-i învățăm pe alții, să o facem!
Nu dispera când dai de dificultăți pe drumul tău
Fiecare are drumul său. Ne dorim să ajungem undeva, să devenim tot mai buni pe zi ce trece, dar inevitabil, vom întâmpina și dificultăți pe drumul nostru, uneori mai des decât ne-am aștepta. Îndemnul care îmi vine în minte acum este: ”Never give up no matter what.” Indiferent cât de rău pare un anumit lucru pe moment, sau că numai nouă ni se întâmplă, sau că suntem sabotați, trebuie să-l lăsăm în urmă și să ne vedem în continuare de drumul nostru. Fiecare dificultate trebuie să fie o lecție învățată, un pas înainte spre maturitate.
Cu răbdarea treci și marea
Chiar dacă uneori ți se pare că nu se mai termină o perioadă foarte aglomerată și încărcată, sau aștepți ceva și pare că numa’ nu se întâmplă, ai răbdare. Uneori tot ce poți să faci este să aștepți și să îți faci treaba ta în continuare cât mai bine. Când va trebui să se întâmple, se va întâmpla. Poate trebuie să înveți câte ceva înainte ca lucrul dorit să se întâmple.

Leave a Comment