Despre plafonare

Ai simțit vreodată că stagnezi? Ai crezut că nu mai ai nicio idee? Au trecut câteva zile/săptămâni, poate chiar luni în care evoluția ta a rămas pe loc? Dacă da, acest mesaj va fi pentru tine. Dacă nu, totuși atunci citește acest mesaj, sigur va fi de folos.

Am să încep printr-o experiență personală. Acum câteva luni, m-am aflat într-o perioadă de stagnare pe plan profesional. Am simțit că am rămas în pană de idei, nu vedeam oportunități de creștere ca viitor medic și orice făceam rămânea sentimentul că nu e destul. De asemenea, pentru că atunci când nu merge ceva bine de ce să nu se complice și mai tare.. tot în această perioadă am trecut și prin experiențe care au încercat să mă doboare și să mă facă să renunț. În acele zile, mintea mea era plină de gânduri: ”Te plafonezi, fă ceva ca să ieși.”, ”A mai trecut o zi și nu ai evoluat.”, ”Oare când am să ies din această stare?”, ”De ce și aceste experiențe, nu este destul?!” și așa mai departe.

Ce am făcut?

După câteva zile în care gândurile nu îmi dădeau pace, în care indiferent ce făceam aveam aceeași impresie de neajuns, am luat o decizie: am hotărât să accept această perioadă, să mă eliberez de gânduri, să îmi spun că este normal și că la un moment dat fiecare trece prin astfel de faze, și totul a început să capete sens. Momentul în care am acceptat și nu am mai căutat cu înverșunare o soluție, oportunitățile au început să vină.

Ce am învățat?

  • Uneori ai nevoie de plafonare

De ce? Momentele acelea sunt bune pentru o inspecție a drumului pe care l-ai parcurs până în acel punct. Când realizezi ce departe ai ajuns, cât ai muncit și cât ai luptat, încrederea ta se va ridica din nou. De asemenea, oamenii care ajung la un moment dat la stagnare sunt acei oameni care își doresc să evolueze, care dau tot ce au mai bun și care nu se mulțumesc cu puțin.

  • Acceptă plafonarea

Până când gândurile negative sunt majoritare, nu vei avea liniște și nu vei găsi soluții pentru a ieși din această situație. În momentul în care accepți, focusul tău se va îndrepta înspre soluții de a ieși din această situație.

  • Relaxează-te, reîncarcă-ți bateriile

Energia ta este influențată și de gândurile tale, astfel că, în momentele în care tu ești focusat pe ceea ce nu merge, energia ta este scăzută. Așadar, caută să faci activități prin care să te relaxezi și care îți fac plăcere cum ar fi: un masaj relaxant, plimbare în natură, un sport, o ieșire cu prietenii, un film, etc.

  • Ai încredere că totul va fi bine

Revin la povestea personală.. momentul în care am acceptat situația și lucrurile au început să se așeze. Au apărut oportunități la care pot afirma că visam demult și care m-au ajutat să cresc foarte mult pe plan profesional.

What sets the Omega Speedmaster apart is not just its historical significance but also its technical prowess. The watch features a manual-winding chronograph movement replica rolex submariner date oyster, known for its precision and reliability. The design, while evolving over the decades, has retained its core aesthetics—bold, readable, and robust.

  • Regăsește-ti motivația și plăcerea

În momentele de plafonare, inclusiv motivația și plăcerea pe care o simțeai, sunt la o intensitate redusă. Adu-ți aminte de ce ai început acest drum, care a fost motivația de start.

  • Vorbește cu cineva

Dacă simti că această situație te apasă prea mult și nu faci față, vorbește cu cineva care te poate ajuta. Alege-ți cu atenție oamenii, vorbește și deschide-te oamenilor în care ai încredere și care îți doresc binele. Se poate ca o discuție să te ajute să vezi din alt punct de vedere întreaga situație și chiar să găsețti soluție de ieșire.

Așadar, plafonarea este un proces prin care toți trecem sau vom trece, poate o dată, poate de mai multe ori. Aceasta are rolul său în formarea noastră, de aceea este foarte important cum o gestionăm.

Leave a Comment