Despre oamenii din jurul nostru

https://frmedicamentsenligne.com

De câteva zile, după o discuție care a început ca orice altă discuție, dar s-a terminat prin multe lecții de viață, deși persoana nici nu cred că și-a dat seama cât de benefică a fost acea discuție pentru mine, m-am tot gândit să scriu un articol despre oamenii din viața noastră și importanța lor.

Fiecare dintre noi, de-a lungul anilor, a întâlnit mulți oameni diferiți, unii ne-au devenit prieteni foarte apropiați, alții au rămas doar niște cunoștințe, dar fiecare dintre ei, dacă am sta să analizăm, a lăsat o amprentă în viața noastră.

Sunt oameni care vor fi o scurtă perioadă de timp în preajma noastră, dar sunt și oameni care vor rămâne mult cu noi. Așa cum spun numeroase vorbe celebre, oamenii apar în viața noastră atunci când trebuie, ca noi să învățăm de la fiecare ceva, chiar dacă pe moment nu realizăm acest lucru.

Haideți să ne luăm câteva momente și să analizăm oamenii din viața noastră.. Aș dori să vă spun câteva din lecțiile pe care le-am primit în ultima perioadă de la cei din jurul meu, lecții care mi-au deschis ochii, care mă motivează, care mă ridică în momentele de descurajare și care mă cresc ca om.

Niciodată să nu ai o impresie proastă despre tine! Tu ești tu! Ești unic, ești special! Da, TU! Nu te da bătut!

Am învățat asta de la o persoană care chiar dacă a trecut prin multe în viață, a știut să se ridice de fiecare dată, să nu se dea bătută. Și asta apreciez la oameni..chiar dacă au trecut prin lucruri pe care nu le doresc nimănui, s-au ridicat, chiar dacă uneori prin forțele proprii, neajutați de cei din jur, dar au reușit și îi ajută și pe ceilalți. Cred că cei care au avut parte de suferință în viață, sunt cei care pot să înțeleagă problemele altora mai bine, și pot să îi ridice pe alții.

Am învățat să nu mă subestimez și să nu cred despre mine că nu sunt capabilă.
Am învățat că un prieten va avea și momente mai grele și tot ce contează e să îl ajuți să se ridice, să îl lași să plângă uneori ca să își descarce sufletul. Să nu profiți niciodată de momentele de vulnerabilitate ale cuiva.
Să nu uiți niciodată de unde ai plecat.

Apreciez enorm oamenii care își iau timp să se ocupe de alții, să îi ajute și să îi îndrume, să le dea sfaturi fără nicio obligație, chiar dacă au un statut mai ridicat și timp foarte limitat.

Am învățat, din nou, cum e să lucrezi în echipă, și consider că dacă persoanele dintr-un colectiv, indiferent de număr, se cunosc bine, eficiența echipei va crește.
Să nu lăsați niciodată prietenii adevărați să plece, să nu vă lasați influențați de alții care vor doar să vă despartă.

Eu zic, să lăsăm orgoliul deoparte, și să ne cerem scuze persoanelor importante  pentru noi, față de care am greșit, pentru a repara o relație stricată.

Fii și tu acea persoană, care, indiferent de oră, indiferent de ce face, e gata să lase tot, pentru a-și ajuta prietenul în nevoie și cu probleme.  
Nu încerca să îți programezi toată viața, pentru că planurile se mai dau peste cap, nu putem ști ce va fi mâine, dar peste 3 ani. Fii deschis la nou, fii deschis la schimbări de planuri. Fii flexibil!
Există multă putere în oameni.

Cunosc și descopăr oameni care au întâmpinat atât de multe greutăți, încât puteau să se dea bătuți de mai multe ori, dar au ales să se ridice, să înfrunte greutățile, iar mai apoi să îi încurajeze și motiveze și pe alții .

Mai sus v-am cerut să vă luați câteva momente în care să reflectați asupra lucrurilor învățate de la oameni în ultima perioadă. Acum, dacă mai sunteți cu mine, v-aș încuraja să le scrieți acelor persoane și să le mulțumiți pentru amprenta pe care o au, sau au avut-o în viața voastră. Contează atât de mult să ne arătăm recunoștința prietenilor, să îi prețuim, să le mulțumim.

Deși am făcut acest lucru și personal, aș dori, în încheiere, să le mulțumesc tuturor prietenilor și tuturor persoanelor de la care am avut de învățat ceva. Vă prețuiesc, vă doresc ca tot binele pe care voi îl faceți, uneori chiar fără să vă dați seama, să vi se întoarcă. De multe ori din niște discuții care aparent nu sunt semnificative, se învață atât de mult. Eu sunt recunoscătoare tuturor celor care m-au învățat ceva, prin simpla interacțiune cu mine!

Leave a Comment