Despre înșelătorie

De ce un astfel de titlu? De ce așa articol? Pentru că, recent am reușit și eu cu succes să fiu ”păcălită” de anumite persoane, și am pierdut o sumă de bani pentru că am avut încredere în promisiunile mincinoase ale unora. Sper ca, prin experiența și greșeala mea, câteva persoane vor învăța ceva și se vor feri de astfel de evenimente. Pe de altă parte, vorbind cu mai mulți prieteni, am aflat că aproape fiecare a avut o experiență prin care a fost înșelat de către o alta persoană, și parcă m-am simțit mai împăcată.

Din păcate, există printre noi oameni care, deși nu ai spune, umblă cu înșelătorii de diferite tipuri, de la a-ți vinde un telefon care nu există doar să te lase cu ochii în soare, la a trimite bani prin virament de pe un site care nu există, de la a face o promisiune și persoana să aibă așteptări și a rămâne dezamăgită, la minciună pe față.

În ziua de azi, este foarte greu să găsești persoane de încredere, fiecare luptă pentru el, pentru binele propriu, iar unii calcă peste alții doar pentru a-și atinge scopul, pe principiul: ”scopul scuză mijloacele.” Cred că în acest domeniu, acest principiu nu se aplică. Evident, toți ne dorim să ne meargă bine, să fim sănătoși, să avem o stare bună din toate punctele de vedere, dar pentru atingerea acestui țel nu este ok să călcăm oamenii în picioare și să facem rău.

În ultima perioadă, din păcate, am cunoscut câteva persoane care au reușit să mă păcălească cu brio, să fie atât de credibili încât să îi cred, astfel că mi-am pierdut încrederea în oameni. Recunosc, orice mi se spune, mai nou stau și mă gândesc de două ori dacă să dau crezare sau nu.

Desigur, în viață, din neatenție, din grabă, din dorința de a avea un anumit lucru, vom trece și prin această experiență. Sper ca pe voi să nu vă coste mult înșelătoria cuiva, dacă vi se va întâmpla acest lucru care e aproape inevitabil la un moment dat în viață. Aici mă refer la pierderi financiare, de timp, energie, nervi.

Dar… dacă am pățit-o… Cum trecem peste un astfel de eveniment?

Am să vă spun metoda pe care am aplicat-o eu, și pot spune că m-a ajutat.

  • Am implicat familia și persoanele în măsură să facă dreptate în problema pe care am avut-o.
  • Deși inițial mi-a fost foarte greu, m-am detașat de problemă și am lăsat timpul să își pună amprenta.
  • Am încercat să îmi găsesc altă ocupație în momentele în care gândurile îmi zburau la acea întâmplare și îngrijorarea își făcea loc în mintea mea.
  • M-am rugat pentru dreptate și pentru liniște personală.
  • M-am iertat pentru greșeala pe care am făcut-o.
  • Am acceptat că sunt om, că încă învăț anumite lucruri și greșeala este un lucru firesc.
  • Am avut sprijin necondiționat din partea familiei și a prietenilor apropiați.

În final, sper ca aceste sfaturi și idei pe care le-am împărtășit cu voi să vă fie de folos. Poate vă veți aminti de ceva din acest articol în momentul în care veți fi puși în fața unei astfel de situații.

Este un citat care pe mine m-a urmărit mult în zilele în care mă consumam foarte mult pe această temă și încercam să caut rezolvări peste rezolvări:

Leave a Comment