Când lumea spune că nu poți..

În ultima perioadă, m-am axat mai mult pe articole motivaționale și care să vă încurajeze pentru că, având în vedere contextul actual, în care sunt atât de multe lucruri nesigure și cum totul se poate schimba foarte rapid, la care se adaugă și niște discuții cu diverși prieteni, am considerat că aș putea cel mai bine să ajut, prin aceste gânduri și prin exemplul personal. Uneori, o frază, un exemplu din viața cuiva, te poate motiva și ajuta să treci peste un impediment.

Să trecem la subiect, zic.. 🙂

Cum te-ai simțit când ai vrut să faci ceva, ai fost entuziasmat pentru obiectivul pe care îl ai în față, dar a venit cineva și ți-a tăiat tot elanul?

Cu siguranță fiecare a primit, cel puțin o dată, o astfel de replică din partea altora: ”Nu are rost să încerci, nu vei reuși”, ”Nu ai cum să poți asta”, ”Nu ești capabil de… ”. Indiferent în ce mediu te învârți, întotdeauna va fi cineva care să îți spună că nu poți.

Personal, am primit de multe ori astfel de replici, și am învățat că cel mai important este răspunsul pe care îl dai.

Te lași doborât, renunți la planul tău, la visul tău și dai crezare acelor cuvinte? Sau, din contră, te ambiționezi și mai tare pentru a duce la final ceea ce ți-ai propus?

Ca un exemplu personal: când a aflat lumea că vreau să dau la Medicină, eu fiind ultimul an la Sport, mi s-a spus de multe ori că nu voi reuși să mai fac nimic pe lângă facultate, că nu voi putea să continui voluntariatul și antrenamentele de tenis. Puteam să le dau crezare și să mă descurajez, ba chiar să renunț, pentru că țineam tare mult să continui cele două activități. Dar am ales să cred în mine și în forțele mele proprii, în capacitatea mea de organizare și să încerc să le fac în continuare pe toate. Ghiciți ce? Am reușit! Indiferent cât de greu este uneori, sau ce program am, știu pentru ce lupt, știu ce vreau și reușesc să le fac pe toate BINE. Dacă faci ceea ce îți place și ceea ce îți dorești, vei reuși să duci la capăt fiecare zi, oricât ar fi de grea.

De multe ori, când veneam cu un plan nou sau cu un obiectiv pe care doream să îl ating, mi se spunea că sunt ”prea mică” pentru un astfel de plan. Am încercat să o iau ca pe o motivație în plus, ca un imbold pentru a munci și mai mult și a reuși, iar de cele mai mult ori finalul a fost unul pozitiv.

Totul ține de atitudine și de cât de dispus ești să muncești din greu pentru ceea ce îți dorești.

Cum ar fi dacă toți am renunța când suntem descurajați? Unde am mai ajunge?

Aș vrea să vă spun că: SUNTEȚI CAPABILI DE ORICE VĂ DORIȚI CU ADEVĂRAT. Indiferent cât de greu este, câți vin să vă pună piedici și să vă încurce, PUTEȚI.

Am mai spus și o repet: dacă ai încredere în tine, ești convins că poți și îți dorești să reușești, va fi bine. Niciodată nu ești ”prea mic” pentru vise mari și provocări care par imposibile. Satisfacția pe care o ai la final, când ai reușit să faci ce ți-ai propus în ciuda multelor piedici, este foarte mare și îți întărește încrederea în tine.

Leave a Comment