Un blog despre medicină, sport și… viață

 • Home
 • Intro
 • Un blog despre medicină, sport și… viață

În primul articol aș vrea să răspund unor întrebări care sigur v-au trecut prin minte cum ar fi:

 • Care este scopul acestui blog?
 • De ce să scrii?
 • Cui i se adresează acest blog?

M-am gândit că mă veți întreba, așa că vin repede cu răspunsurile.


Despre ce voi vorbi pe acest blog?

Subiectele despre care voi scrie vor fi împărțite în 3 categorii: viață, sport ( 98% tenis) și medicină. Voi posta în general un articol pe săptămână. Vom avea și concursuri surpriză care sigur vă vor capta atenția, mai ales celor pasionați de acordarea primului ajutor, dar mai este puțin până acolo.

Ca o paranteză, îmi amintesc de licența pe care am avut-o la facultatea de sport, inițial am avut un subiect, dar mi se părea că este doar o piesă din puzzle, așa că am adăugat și celelalte piese și am făcut un întreg, ajungând la o lucrare complexă. La fel și în acest blog, nu m-am rezumat doar la un aspect din viața mea, ci am ales să vorbesc despre ceea ce mă reprezintă, viața mea până în acest punct. Pe lângă asta, am adăugat și multe informații utile din viața de zi cu zi, dar și unele sfaturi sau idei pe care eu le aplic.

Bine, dar mai exact pentru cine am scris?

-Pentru adolescenții care se confruntă cu diferite probleme sociale, probleme cu prietenii, sau nu știu pe ce drum să o apuce.

-Pentru părinți. Pentru voi, dragii mei, voi adăuga și câteva scrisori adresate special vouă, dar va fi și o parte unde voi prezenta metodele de prim ajutor pe înțelesul tuturor, care sunt sigură că vă vor fi utile.

-Pentru cei din domeniul medical. Vă respect și mă înclin în fața voastră, a celor dedicați, care iubiți ceea ce faceți. Iar dacă sunteți încă pe drum înspre a deveni un viitor cadru medical, la fel ca și mine, atunci sper că după ce veți citi aceste postări, perspectiva voastră în ceea ce privește medicina, să se extindă. Sper că îmi dați dreptate că medicina trebuie făcută cu pasiune, din dorința de a ajuta oamenii în nevoie și nu din alte motive.
-Pentru sportivi. Vă voi destăinui drumul meu în tenis până în momentul actual, vă voi arăta ce am făcut bine și ce nu, cum am ales să cresc pe plan sportiv și de ce anume este nevoie în sport.

Nu în ultimul rând, pentru cei indeciși cu privire la viitorul lor. Dacă încă ești în căutarea acelui ceva la care ești bun, a unui sens în viață, dacă simți că nu ești în locul potrivit, citește aceste articole, sper că te vor ajuta. Vei vedea de exemplu, dintr-o întâmplare personală, cum un eveniment nefericit mi-a schimbat traiectoria vieții și a scos la suprafață adevăratul drum și pasiunile demult uitate.

Când mă gândesc la acest blog, prima întrebare care îmi vine în minte este: ”De ce să scriu?” Am mai multe variante de răspuns. Iată câteva:

 • Pentru că poate îi voi ajuta pe alții care trec prin diferite perioade dificile din viață și se vor regăsi în anumite ipostaze, vor vedea cum am procedat eu și poate vor fi încurajați.
 • Ca să vedeți că și oamenii obișnuiți, care nu sunt foarte cunoscuți în lumea în care trăiesc, pot să scrie ceva semnificativ
 • Pentru ca unii să se simtă motivați să își ducă visele până la capăt
 • Pentru a vă încuraja să vă urmați visurile: ”Never give up, no matter what!”
 • Pentru că… de ce nu?! La urma urmei, ce este viața fără a încerca ceva ce pare nebunesc, ceva ce te provoacă și te ambiționează, ce te face să te dezvolți ca om?

Acum, că am stabilit cui i se adresează această pagină, despre ce vor fi postările și am răspuns unor întrebări, cred că putem începe cu articolele.
Sper că ți-am captat atenția și că mă vei urmări pe parcursul săptămânilor. Aștept să îmi dai și un feed back, sunt deschisă la sugestii și opinii cu privire la viitoarele postări.

Leave a Comment