Go for life

Unul din cele mai frumoase proiecte la care am luat parte! Evenimentul s-a terminat acum foarte puțin timp, așa că voi așeza în continuare câteva impresii la cald..

Să începem cu începutul…ce înseamnă ”Go for life”? Împreună cu colegii mei, medici, asistenți și voluntari din cadrul UPU-SMURD Bihor am organizat un concurs pentru toate liceele din oraș. După mai multe cursuri teoretice și practice, fiecare liceu a avut o echipă formată din 5 elevi. Concursul a inclus atât din probe medicale( traumatisme, poziția laterală de siguranță, obstrucție de căi aeriene, suport vital de bază), cât și probe care au testat creativitatea și munca în echipă a tuturor participanților. Ziua concursului a fost extraordinară, echipele au dat tot ce au avut mai bun, s-au autodepășit și s-au dăruit trup și suflet. Atmosfera a fost una emoționantă, pentru că era inevitabil să nu simți cu ei tot acest concurs.

De-a lungul ultimelor luni am instruit elevii în acordarea primului ajutor de bază, manevre salvatoare de viață, informații care, sperăm noi, le vor lua cu ei pe viață. Doar cu câteva informații de bază se poate salva viața unei victime. Avem foarte multe exemple reale, în care oameni instruiți doar în acordarea suportului vital de bază au reușit să salveze vieți.

În aceste luni, în care pe parcursul fiecărei săptămâni ne întâlneam cu elevii, am văzut la ei dorința de a învăța, de a evolua, competitivitatea, ambiția și dăruirea de care au dat dovadă. Sunt tare mândră de fiecare dintre ei! Vă mulțumesc pentru tot timpul dăruit acestui proiect, pentru toată răbdarea și vă așteptăm pe toți la ediția următoare!

De asemenea, aș mai dori să le transmit pe aceasă cale și colegilor mei câteva cuvinte… În primul rând vă mulțumesc tuturor pentru echipa frumoasă pe care o formați, pentru marea familie din care fac și eu parte. Vă mulțumesc pentru tot timpul acordat în aceste luni, pentru orele petrecute cu elevii, pentru organizarea minuțioasă a tot ce a însemnat Go for life. Sunt extraordinar de fericită să fac parte dintr-un colectiv ca acesta, unde oamenii, între gărzile epuizante, dau din timpul și energia lor pentru a investi în generația viitoare!

Pot să spun că deși oboseala acumulată, organizarea tuturor cursurilor pentru fiecare săptămână, pregătirea tutror probelor pentru concurs, a materialelor și tot ce a mai ținut de acest eveniment au fost uneori greu de dus, sentimentul pe care l-am avut toți în ziua concursului a fost de bucurie și recunoștință. De asemenea, a fost o motivație în plus pentru a continua cu următoarele ediții.

Moto-ul nostru este ”Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă”.

Vă mulțumesc!

Leave a Comment